Op naar BOEDAPEST!

Written by Tjeerd Leendertse // Posted in Excursies

Op naar BOEDAPEST!

Vol verwachting druk ik nog maar een keer op ‘refresh’. Ik weet dat het zinloos is, maar mijn enthousiasme is een dwingende factor. Het is een vrijdagochtend, ‘11:58’ staat rechts onderin mijn beeldscherm. Het heeft geen zin om de pagina te blijven vernieuwen omdat de bestemming van de laatste reis om klokslag twaalf uur bekend gemaakt gaat worden en geen seconde eerder.

Honderdtwintig tellen later is het dan zover, de langverwachte locatie verschijnt in pixels voor mijn ogen. Boedapest it is, de geruchten in de wandelgangen wezen eigenlijk al naar de Hongaarse hoofdstad, net zoals voorgaande jaren. In die voorgaande jaren was het meer een wanhopig verlangen naar het Oostblok, dit jaar is het dan eindelijk een feit. #CLUBIEMES - ACI Students’ Association gaat zijn vleugels spreiden om meer van de wereld te zien, om verder in Europa onze voetstappen achter te laten.

Boedapest, naast dat het een geweldige stad schijnt te zijn is de plaatsnaam rijp voor een escapade aan woordgrappen. Ik zal ze jullie besparen, ik vertel liever over ik de reis voor me zie. In mijn gedachten stel ik het mezelf al helemaal voor. Een groep studenten die als ongeleide projectielen door het ‘cockpitregime’ van de vliegvelden razen. De vliegreis, ik heb nu al medelijden met het gepensioneerde stel die in de herfst van hun leven nog éven de jonge tartelduifjes uit willen hangen.

Ik zie het voor me, hoe we op stap gaan, van ons systeem gaan in de Corvinteto, een club waar techno en drum and bass hoog in het vaandel staan. Gezien de legendarische avonden in The Void, KaterBlau en Tresor is dit het ideale podium om de Hongaren kennis te laten maken met #CLUBIEMES - ACI Students’ Association. Dat we met z’n allen 12 uur later sjokkend over de vele bruggen van Boedapest te vinden zijn en met moeite een bordje authentieke Hongaarse goulash weg werken doet ons niks, we houden elkaar wel overeind.

Ik heb het draaiboek van mijn fantasie volledig gelezen en met enthousiasme leef ik toe naar de laatste weken van mei. Helaas, twee dagen later kan het draaiboek aan flarden gescheurd worden. Het jaarrooster van Digital Business Concepts staat open in een tabblad. De definitieve woorden staan er ‘2 juni: eindassessment’. Ik kom tot de pijnlijke constatering dat mijn ik-persoontje niet het vliegtuig naar verre oorden kan pakken. Tuurlijk, het kan wel, maar ik ben zo’n type die bij het shotten van tequila ineens op het idee komt om heel het assessment overhoop te gooien. Of die bij het vragen van het nummer van een Hongaarse schoonheid ineens zijn marketingplan door zijn hoofd ziet schieten, gaan we niet doen.

Tuurlijk, ik heb er flink de Boedapest (doe ik het toch) in, dat sowieso. Dat neemt voor jullie niet weg dat dit een onvergetelijke reis gaat worden en dat jullie deel uit gaan maken van een heuse primeur, namelijk dat er voor het eerst gevlogen gaat worden met de studievereniging. Dus, bij deze, drink er een aantal op mij en al de andere thuisblijvers. Geniet ervan, ik pak mijn draaiboek er wel weer bij als ik alle verhalen te horen krijg, dan ben ik er toch nog eventjes bij.


Viszlát!

Tjeerd  

ILS BLOG

Geen feed gevonden

logo studio

Website by CoCreatures

logo studio